maanantai 3. joulukuuta 2012

Luukku 3

APUA, KYNSISAKSET!!

Uskon, että monilla on/on ollut sama ongelma kuin meillä. Tässä luukussa kerron vähän meidän ongelmista kynsienleikkuusta, ja miten niistä on selvitty.

Aluksi Koda rimpuili, puri, murisi ja vastusteli kaikin tavoin kynsienleikkuussa heti pienestä pitäen. Ei rauhoittunut millään ja jos koskitkin tassuu niin että sulla oli kynsisakset siinä, Koda puri heti. Ensin yritettiin vaan koskee tassuun saksilla ja palkata ku menee hyvin ja sitten ku leikattiin jos vähääkään murisi/"irvisti" suihkautettiin vesisuihkupullolla, ei toiminut kuin kerran. Sen jälkeisillä kerroilla ei enään reagoinut suihkupullolla kieltämiseen eikä muuhunkaan mitenkään, jatkoi vaan.
Sitten muistin, että kasvattaja sanoi leikanneensa kynnet niin, että koira oli selällään, takatassut itseä päin reisien päällä. Päätin testata sitä, ja ensin tein asennon Kodalle mieluisaksi, rapsuttelin paljon ja joskus saatoin antaa namin. Tätä tein monta kertaa päivässä noin viikon ajan. Sitten otin sakset mukaan juttuun ja koskin vaan kynsiä niillä ja kehuin ja rapsuttelin samalla. Ekoilla kerroilla koitti hyökätä käteen, muutaman toiston jälkeen ei enään. Tätä kanssa noin viikko- kaks viikkoa.
Ekan kerran uudella taktiikalla leikkasin Kodan kynnet niin, että kävin ensin sen kanssa pitkällä lenkillä, riehuin sen kanssa, leikein, tein temppuja ja muuta sellaista, josta se väsyi. Sitten kaverini tuli pitämään Kodan nenän edessä namia ja antamaan niitä sille kun sain leikkailtua kynsiä. Se meni ihan hyvin! :)
Sen jälkeinen kerta ei mennyt kovinkaan hyvin, Koda koitti purra ja murisi koko ajan. Harjoiteltiin taas lisää sitä asentoa ja viimeksi eilen sain yksin, ihan itse leikattua Kodan kynnet!! Eikä Koda sanonut mitään! Rapsuttelin sitä aina välissä ja joskus saatoin antaa namin. Tästä on hyvä jatkaa!

Toivottavasti tästä oli jotain apua jollekkin :)

Kommentoikaas mielipiteitänne näistä kalenterijutuista ja saa heittää kommentteihin ideoita luukkuihin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti